5 Cara Menjadikan Wanita Klimaks Lebih Cepat

Orgasme adalahsesuatu yang sangat didambakan oleh semua orang ketika bercinta, wanita tidak terkecuali. Malangnya masih banyak wanita yang mengakui sukar mencapai kemuncak semasa melakukan hubungan seksual. Tapi jangan risau, ada beberapa petua dan cara untuk membuat wanita menjadi klimaks ketika bercinta.

Klimaks atau orgasme adalah ketika seseorang mencapai puncak sensasi keseronokan semasa hubungan seksual. Klimaks pada wanita disertai oleh pengecutan otot pelvis, degupan jantung yang cepat, dan keputihan dari faraj seperti ejakulasi pada lelaki. Walau bagaimanapun, keputihan dari faraj semasa orgasme tidak dialami oleh setiap wanita.

Sekiranya dirangsang dengan betul, wanita boleh klimaks lebih dari sekali semasa hubungan seksual.

Cara Membuat Klimaks Wanita

Keinginan seksual seorang wanita sering berubah-ubah. Tetapi jangan risau, petua dan cara berikut untuk membuat klimaks wanita dengan cepat dapat membantu anda memuaskan pasangan anda:

1. Foreplaylebih lama

Foreplay atau memanaskan badan sebelum melakukan hubungan seks adalah salah satu cara untuk membantu wanita klimaks dengan lebih mudah dan cepat. Wanita memerlukan masa yang lebih lama untuk meningkatkan tahap gairah semasa melakukan hubungan seks.

Sebilangan besar wanita perlu dipeluk, dicium, dipijat, dan dibelai sebelum bercinta. Ini berguna untuk meningkatkan keselesaan dan membuat wanita terangsang semasa berhubungan seks.

2. Sentuhan kawasan sensitif wanita

Ada cara yang lebih mudah untuk membuat wanita menjadi klimaks, iaitu dengan melakukan foreplay atau rangsangan dalam bentuk sentuhan di kawasan sensitif wanita, seperti kelentit. Rangsangan ini dapat diberikan melalui ciuman, sentuhan, untuk bantuan alat kelamin.

Bukan hanya klitoris, rangsangan juga dapat dilakukan di beberapa bahagian sensitif wanita lain, seperti puting, telinga, belakang leher, paha, dan juga punggung.

3. Tenang

Wanita juga memerlukan keselesaan semasa melakukan hubungan seks untuk fokus pada merasakan sensasi sentuhan sehingga mencapai klimaks. Oleh itu, cara lain untuk membuat klimaks wanita adalah membuatnya merasa selesa, tenang, dan fokus dalam setiap rangsangan yang dilakukan semasa melakukan hubungan seks.

Buangkan pemikiran tentang pekerjaan, masalah, atau perkara yang membuat anda tertekan. Sebelum bercinta, cubalah mandi atau rendam dalam air suam bersama. Juga, jangan lupa untuk bersenam setiap hari, bermeditasi, melakukan yoga, bermain muzik, atau berlatih teknik relaksasi yang dapat membuat anda merasa tenang.

4. Kedudukan seks

Posisi seks juga merupakan salah satu perkara penting bagaimana membuat wanita menjadi klimaks. Cubalah posisi seks yang berbeza, pada masa dan tempat yang berbeza. Beberapa kedudukan seks, seperti woman di atas, Penembusan dari belakang, dan posisi duduk, adalah posisi seks yang dapat membuat wanita klimaks dengan lebih mudah.

Sekiranya anda ingin bereksperimen, anda boleh mencuba mainan seks atau bercinta di tempat yang tidak biasa, seperti di bilik mandi.

5. Bisikan mesra

Ini juga salah satu cara untuk menjadikan klimaks wanita lebih cepat. Bisikan dan pujian yang mesra, bahkan kata-kata nakal dan perbualan mengenai fantasi seks juga dapat membuat seorang wanita mencapai klimaks lebih cepat.

Perubahan besar yang berlaku dalam hidup, seperti perkahwinan, kehamilan, menopaus, pindah rumah, atau berhenti kerja, boleh membuat keinginan seksual wanita menurun dan menjadi sukar untuk orgasme.

Sekiranya cara-cara untuk membuat klimaks wanita di atas juga tidak berjaya menjadikan pasangan anda mencapai klimaks, maka anda dan pasangan anda harus berjumpa dengan ahli psikologi yang secara khusus mengkaji masalah ini, untuk mendapatkan penyelesaian.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found