Cara Melancap Wanita yang Selamat dan Memuaskan

Melancap pada wanita menurut pandangan perubatan adalah aktiviti seksual yang normal dan agak selamat jika dilakukan dengan cara yang betul. wanita, Untuk kekal selamat dan memuaskan, anda perlu mempelajari teknik melancap wanita yang betul di sini.

Melancap (melancap) pada wanita umumnya dilakukan dengan menyentuh dan bermain kawasan intim, seperti kelentit dan vagina. Bahagian ini adalah kawasan sensitif wanita yang dapat membangkitkan gairah dan menimbulkan kepuasan seksual, apabila dirangsang dengan tepat.

Selain menyentuh dan memainkan klitoris dan vagina dengan tangan, melancap pada wanita juga dapat dilakukan dengan cara memicit payudara dan bermain dengan puting, atau menggunakan alat kelamin.

Petua untuk membuat melancap pada wanita terasa lebih memuaskan

Sebagai langkah pertama, anda perlu melepaskan perasaan pantang larang, rasa malu, rasa bersalah, atau fikiran yang membuat anda tidak selesa melancap.

Cuba fikirkan dengan lebih positif bahawa melancap adalah perkara biasa. Selain dapat memberikan kesenangan, melancap juga dapat memberikan sejumlah manfaat, seperti menghilangkan tekanan, meningkatkan mood, dan membuat tidur lebih baik.

Sekiranya perlu, rancangkan kapan dan bagaimana melancap. Pastikan tidak ada yang mengganggu masa anda semasa melakukannya, okey? Ladies!

Agar melancap dapat terasa lebih memuaskan, berikut adalah beberapa petua untuk melancap yang boleh anda lakukan:

1. Mulakan semasa mandi

Melancap dengan selesa dan sihat perlu dilakukan ketika badan dalam keadaan bersih. Untuk lebih santai, anda boleh mencuba mandi sambil menggunakan aromaterapi. Gosokkan sabun pada badan dengan teliti, kemudian mula merangsang payudara dan bahagian intim semasa mandi.

2. Lakukan di tempat yang senang

Setelah selesai mandi, anda boleh meneruskan sesi melancap ke bilik tidur dengan iringan muzik kegemaran anda. Berbaring di atas katil atau sofa, kemudian lepaskan kaki dan gunakan cermin untuk melihat kawasan intim anda.

Kemudian, berikan rangsangan ke kawasan faraj dan kelentit dengan menggunakan pelincir yang selamat. Sekiranya tidak ada pelincir, anda juga boleh menggunakan air liur.

3. Cuba senaman lantai panggul

Cuba mengetatkan dan mengendurkan otot-otot lantai pelvis secara bergantian dan nikmati sensasinya. Pada masa yang sama, cubalah memasukkan beberapa jari ke dalam faraj dan merangsang kelentit, payudara, puting atau bahagian badan sensitif yang lain secara bergiliran. Rasakan sensasinya sehingga mencapai kemuncak.

4. Lakukan melancap dengan santai dan tenang

Melancap akan terasa lebih selesa jika dilakukan secara santai dan tidak terburu-buru. Lakukan rangsangan sambil berfantasi secara seksual, misalnya membayangkan bercinta dengan lelaki impian anda atau tempat romantis yang ingin anda lawati.

5. Bayangkan fantasi seks anda

Anda juga boleh melancap sambil menonton filem atau melihat gambar erotik. Bukan hanya itu, melancap sambil membaca novel erotik juga dapat meningkatkan kepuasan seksual seorang wanita.

6. Berbeza dengan mainan seks

Sekiranya anda tidak cukup berpuas hati untuk melakukan rangsangan dengan jari, anda boleh menggunakan alat bantu seksual atau mainan seks, sebagai penggetar, ben wa bola, dan dildo atau zakar silikon untuk mendapatkan sensasi keseronokan dan kepuasan seksual.

Agar sesi melancap ini tetap selamat dan mengelakkan risiko penyakit, seperti jangkitan saluran kencing, anda perlu menjaga kebersihan diri, ya, wanita. Inilah petua:

  • Bersihkan bahagian badan dan intim sebelum dan selepas melancap.
  • Basuh tangan sebelum dan selepas melancap
  • Sekiranya anda mahu menggunakan mainan seksPertama, pastikan ia bersih. Basuh mainan seks sebelum dan selepas digunakan. Semasa menggunakan seksmainan akan bergerak dari satu bahagian badan ke kawasan yang lain, mencuci juga harus dilakukan.
  • Jangan gunakan mainan seks bergantian dengan yang lain. Lebih baik tidak digunakan mainan seks cara yang sama untuk merangsang faraj dan dubur.

Sekiranya dilakukan dengan betul, rata-rata wanita dapat mencapai orgasme dalam masa 8-10 minit semasa melancap.

Walaupun melancap adalah aktiviti seksual yang normal dan menyeronokkan, melancap perlu dilakukan dengan lembut agar tidak menyebabkan kesakitan atau kecederaan pada alat kelamin.

Sekiranya anda memerlukan nasihat dan petua mengenai melancap pada wanita atau cara untuk mencapai kepuasan seksual, disarankan untuk berjumpa dengan psikologi atau doktor.