7 Perkara Ketakutan Wanita yang Mungkin Anda Tidak Ketahui

Titik gairah wanita adalah kawasan badan yang apabila dirangsang dapat membuat wanita terangsang. Sentuhan fizikal pada bahagian badan ini dapat meningkatkan rangsangan seksual wanita. Agar anda dan kehidupan seksual pasangan anda lebih bersemangat, ketahui beberapa titik rangsangan wanita berikut.

Meneroka titik gairah wanita boleh membingungkan, malah membimbangkan lelaki. Sebenarnya, dengan mengetahui titik gairah wanita dan teknik yang diperlukan, hubungan seksual akan menjadi aktiviti yang menggembirakan dan memuaskan bagi kedua-dua belah pihak.

Sentuh Wanita di Tempat Ini

Berikut adalah beberapa titik gairah wanita yang mungkin tidak diketahui umum:

1. Kaki

Pada sesetengah wanita, ibu jari kaki boleh menjadi titik rangsangan yang dapat merangsang gairah seksual dan mendorong orgasme. Untuk merangsang kawasan ini, cubalah memutar atau mencubit jari-jarinya. Selain jari kaki, anda juga boleh mengurut tapak kaki. Di telapak kaki, terdapat banyak saraf yang menjadikannya sensitif apabila disentuh.

2. Telinga

Telinga sangat sensitif dan boleh mencetuskan gairah seksual jika disentuh dengan betul. Pelbagai kajian bahkan menunjukkan hubungan langsung antara telinga dan orgasme. Cuba mencium atau menjilat bahagian belakang telinga.

3. Leher

Bahagian depan dan belakang leher sangat sensitif kerana mempunyai banyak ujung saraf. Selain itu, kulit di bahagian ini juga nipis. Sentuhan, ciuman ringan, atau bahkan nafas di kawasan ini dapat membuat seorang wanita merasa terangsang dan memberikan sensasi sensual ke seluruh tubuhnya.

4. Perut

Bahagian perut, terutamanya bahagian bawah perut, sangat responsif terhadap sentuhan kerana berdekatan dengan organ genital. Gunakan jari atau lidah anda untuk meneroka bahagian badan ini pada pasangan anda. Bermula dari bahagian atas perut, kemudian turun ke kawasan pusar dan perut bawah, kemudian perlahan ke kawasan kemaluan.

5. Punggung

Punggung adalah salah satu titik rangsangan wanita kerana ia berhubung langsung dengan organ kemaluannya. Rangsangan boleh dilakukan dengan meminta pasangan berbaring di perutnya, kemudian mengurut kawasan punggung.

6. Kelentit

Klitoris adalah organ kecil di bahagian atas vagina yang mengandungi banyak ujung saraf. Organ ini ditutupi oleh tudung klitoris yang terbuka apabila klitoris dirangsang dan tegang.

Sebagai bahagian yang paling sensitif, klitoris mesti dirangsang sebelum orgasme atau sesudahnya, dengan jari atau lidah. Kepentingan rangsangan klitoris pada wanita sama pentingnya dengan rangsangan zakar pada lelaki.

7. G spot

G spot adalah kumpulan ujung saraf yang terletak kira-kira 5 cm di bahagian dalam bahagian atas dinding faraj. Ia terletak berdekatan dengan saluran kencing wanita. G spot Ia dapat dijumpai dengan memasukkan jari ke dalam faraj dengan lembut.

Walaupun G spot disebut sebagai salah satu titik rangsangan yang paling memuaskan pada wanita, tetapi sebenarnya, sensasi yang dirasakan oleh setiap wanita dari rangsangan pada titik ini berbeza. Ada yang merasa sangat teruja apabila bahagian ini dirangsang, tetapi ada juga yang merasa kurang.

Anda boleh memulakan pemanasan dengan mencium titik rangsangan terluar anda dan beralih ke titik yang lebih intim. Gunakan jari, gigi atau lidah, dan hidung anda untuk memberikan sensasi yang dapat meningkatkan gairah pasangan anda.

Pemahaman mengenai titik gairah wanita perlu diketahui oleh kedua-dua belah pihak, tetapi saling memahami dan komunikasi yang baik masih merupakan kunci untuk kepuasan seksual. Wanita tidak perlu takut atau malu untuk memberitahu pasangan mereka apa yang mereka suka dan tidak suka, atau apa yang mereka mahu lakukan ketika melakukan hubungan seks.

Sekiranya anda masih sukar mendapatkan kepuasan semasa melakukan hubungan seksual, atau telah mencuba beberapa cara tetapi belum menemui titik gairah yang tepat, anda dan pasangan anda boleh berjumpa pakar psikologi yang pakar dalam masalah hubungan seksual.