7 Langkah Pramugari yang Akan Disukai Wanita

Seks mesti memuaskan bagi pasangan, lelaki dan wanita. Sayangnya, tidak jarang kepuasan wanita terhambat kerana permainan yang tidak mencukupi.Berikut ini adalah tinjauan mengenai langkah atau cara melakukan foreplay yang dapat membantu membangkitkan gairah dan meningkatkan kepuasan seksual.

Terdapat empat peringkat dalam hubungan seksual yang dialami oleh seorang wanita, iaitu bermula dengan tahap gairah, persiapan, orgasme, kemudian resolusi. Foreplay didefinisikan sebagai aktiviti seksual yang berlaku sebelum hubungan seksual (penetrasi seksual).

Memahami Kepentingan Foreplay dan Cara Melakukannya

Foreplay adalah bahagian terpenting yang diinginkan wanita ketika melakukan hubungan seks dan salah satu faktor penting dalam gairah awal, kerana pada dasarnya wanita mengambil masa lebih lama daripada lelaki untuk mencapai gairah yang diperlukan untuk orgasme.

Kajian penyelidikan yang berkaitan dengan kepuasan seksual pada lelaki dan wanita menunjukkan bahawa banyak pasangan sering merasa kurang berpuas hati semasa melakukan hubungan seksual dan cenderung melakukan orgasme palsu. Kurangnya kepuasan dalam hubungan seks disebabkan oleh beberapa perkara, iaitu kurangnya sentuhan fizikal, rangsangan seksual yang belum dimaksimumkan, dengan keprihatinan tentang tidak dapat merasa puas atau memuaskan pasangan seksual mereka.

Jadi bagaimana anda mewujudkan kepuasan seksual itu? Salah satu langkah penting adalah tidak melewatkan sesi foreplay, tetapi mengatur beberapa minit atau sekitar 10 minit dan menerapkan kaedah foreplay tertentu yang dapat meningkatkan gairah dan kepuasan seksual bersama-sama. Kerana menurut penyelidikan, hubungan seksual akan berlangsung lebih lama apabila anda dan pasangan melakukan lebih banyak rangsangan seksual sebelumnya. Foreplay juga membantu pasangan menjadi lebih intim dan kemudian saling merangsang.

Foreplay dapat dinyatakan melalui sentuhan fizikal dan intim seperti mencium, menyentuh, dan berpelukan. Di samping itu, ada juga foreplay yang merangsang secara psikologi seperti menggoda, menggoda, atau berbisik. Foreplay pada wanita bertujuan untuk mempersiapkan minda dan tubuh untuk melakukan hubungan seksual yang selesa, dalam hal ini agar vagina dilincirkan berkat foreplay, yang seterusnya dapat membantu lelaki untuk mengekalkan ereksi.

Agar kaedah foreplay berjaya dan berjaya, adalah idea yang baik bagi anda dan pasangan anda untuk saling berbincang mengenai perkara yang disukai dan diinginkan oleh pasangan anda semasa foreplay. sekarangApabila tiba masanya untuk bercinta, anda dan pasangan dapat menggunakan kaedah foreplay ini.

Pelbagai Langkah Foreplay yang Disukai oleh Wanita

Terdapat beberapa langkah foreplay yang akan disukai wanita, termasuk:

 • Membina hubungan emosi

  Wanita memerlukan hubungan emosi dengan pasangannya, sebelum melakukan hubungan seks. Beri dia perhatian dan masa yang istimewa. Foreplay boleh bermula lama sebelum aktiviti seksual dilakukan pada wanita. Contohnya, dengan menghantar mesej yang penuh dengan cinta pada waktu pagi atau membeli makanan kegemarannya.

 • Bisik kata-kata penuh kasih sayang

  Untuk wanita, suara boleh digunakan sebagai sebahagian daripada permainan yang menarik. Bisik-bisik kata-kata sayang atau pujian kepadanya.

 • Sentuhan lembut

  Sentuhan lembut dapat menimbulkan rangsangan seksual bahkan sebelum anda dan pasangan mula bercinta. Mulakan dengan memegang tangannya, memeluknya, atau mengusap rambutnya. Ada beberapa cara yang lebih intim untuk memulakan sentuhan, iaitu dengan menari, atau bahkan mandi bersama!

 • Jelajahi semua bahagian badan

  Lelaki boleh memulakan foreplay dengan memberikan sentuhan fizikal, seperti urutan santai di leher, kaki, atau kepala. Kemudian teruskan dengan mencium, menyentuh dan mencium hujung jari, kemudian lengan, muka, punggung, kaki, dan organ sensitif seperti cuping telinga atau paha dalam, sebelum akhirnya mencapai organ intim.

 • Menyentuh organ sensitif

  Dua bahagian badan yang biasanya sensitif terhadap sentuhan dan menjadi persediaan untuk meningkatkan gairah untuk mencapai orgasme adalah klitoris dan titik G. Anda boleh merangsang klitoris dengan menyentuhnya (penjarian), menciumnya, atau menjilatnya. Untuk mencari titik G, perlahan-lahan geserkan jari anda ke dalam faraj dengan telapak tangan menghadap ke atas, kemudian bengkokkan jari ke atas dengan gerakan ke depan. Berhati-hatilah, sebilangan wanita menyukainya ketika G-spot mereka dirangsang secara langsung, sementara yang lain lebih menyukainya dengan cara yang lebih lembut. Terokai pelbagai teknik lain. Lelaki boleh bertanya kepada pasangannya, bahagian tubuh atau irama foreplay yang dia mahukan pada masa itu.

 • NSkmenggabungkan pergerakan foreplay

  Seperti posisi seks yang memerlukan ragam, pergerakan foreplay juga memerlukan ragam. Cubalah cara dan gerakan atau sentuhan baru ketika melakukan foreplay, atau anda boleh menggabungkan beberapa langkah atau kaedah sebelumnya. Alat bantu seks dalam bentuk mainan seks anda juga boleh menggunakan dalam sesi foreplay.

 • Jangan terburu-buru

  Elakkan melakukan foreplay dengan tergesa-gesa. Semasa memulakan foreplay, berikan masa untuk diri anda dan pasangan untuk merasa cukup terangsang. Memberi masa untuk berhenti sebentar akan menjadikan aliran darah dan tindak balas hormon bangun dengan sempurna, sehingga dapat menghasilkan orgasme yang lebih memuaskan.

Walaupun foreplay adalah sesuatu yang penting untuk dilakukan sebelum melakukan hubungan seks, jangan lupa permainan selepas. Memeluk atau bercakap sebentar akan menyempurnakan hubungan intim yang dilakukan.

Setiap wanita akan memerlukan cara permainan yang berbeza. Jangan ragu untuk menyampaikan perkara ini dengan pasangan anda, agar hubungan suami-isteri akan lebih harmoni. Sekiranya beberapa cara telah dicuba tetapi hubungan seksual tidak berjalan seperti yang diharapkan, anda dan pasangan mungkin dapat meminta bantuan doktor atau ahli seks untuk langkah rawatan selanjutnya.