Klimaks Wanita dan Petua untuk Mencapainya

Bukan hanya lelaki, wanita juga mahukan seks yang memuaskan. Walau bagaimanapun, klimaks wanita bukanlah perkara yang mudah dicapai. Untuk mendapatkan klimaks pada wanita, ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum dan semasa persetubuhan. Apakah perkara itu? Mari lihat artikel berikut.

Klimaks, juga dikenali sebagai orgasme, adalah kepuasan seksual yang kuat yang berasal dari melakukan hubungan seks. Bukan hanya enak, mencapai klimaks semasa hubungan seks mempunyai banyak manfaat kesihatan, seperti mengurangkan kesakitan dan tekanan, memudahkan haid, menguatkan otot pelvis, dan kulit yang sihat.

Namun, sebenarnya tidak mudah untuk membuat wanita berada di puncak kesenangan. Namun, jika anda menggunakan beberapa kaedah di bawah ini, membuat Si Dia mengalami orgasme adalah mungkin.

Petua Mencapai Klimaks Wanita

Apabila wanita mengalami orgasme, secara amnya dia akan merasakan kontraksi cepat pada faraj, dubur, dan rahim. Pada sesetengah wanita, klimaks atau orgasme juga dapat ditandai dengan keputihan dari vagina.

Untuk mencapai klimaks wanita, anda boleh mencuba petua berikut:

1. Mulakan dengan menggodanya

Bagi banyak wanita, rangsangan mental sama pentingnya dengan rangsangan fizikal. Dia memerlukan mood yang baik agar kualiti seksnya baik. Oleh itu, menggoda sebelum melakukan hubungan seks adalah mustahak untuk dilakukan.

Cuba hantar pesanan ringkas yang mengandungi kata-kata pujian atau "nakal" kepada pasangan anda sebelum berjumpa. Siapkan juga lagu-lagu sedih, lilin aromaterapi, atau bunga yang disukainya sehingga kemudian dapat menjadikan suasana lebih romantis.

2. Ketahui bahagian sensitif

Bahagian badan yang biasa membuat wanita terangsang adalah kelentit, vagina, payudara, puting, bibir, dan leher. Namun, tidak semua wanita terangsang dalam bahagian ini. Mungkin wanita anda merasa sensitif di kawasan yang tidak anda harapkan, seperti telinga, perut, punggung, atau kaki.

Kaedah terbaik untuk mengetahui di mana bahagian sensitif adalah menerokainya bila foreplay. Cuba sentuh bahagian badan yang sensitif dengan lembut menggunakan tangan anda, kemudian terus menggunakan lidah anda.

Jangan ragu untuk bertanya kepadanya bahagian mana yang paling merangsang.

3. Memanjangkan jangka masa

Anda perlu ingat bahawa wanita pada umumnya memerlukan masa lebih lama untuk mencapai orgasme daripada lelaki. Sebenarnya, satu kajian secara khusus menunjukkan bahawa agar wanita mencapai puncak kesenangan mereka, anda harus melakukannya foreplay sekurang-kurangnya 15 minit, diikuti dengan penembusan selama 7-13 minit. Di sinilah terletaknya kesukaran.

Mungkin anda boleh lakukan foreplay selama 15 minit, tetapi tidak semua lelaki boleh bertahan sehingga 13 minit untuk melakukan hubungan seks.

Untuk mengatasinya, cubalah latih diri dengan mengubah diet anda menjadi lebih sihat, bersenam dengan rajin, dan berlatih senaman Kegel agar tempoh persetubuhan anda dapat lebih lama.

4. Pilih kedudukan yang betul

Tidak semua posisi semasa persetubuhan memberikan kesenangan kepada wanita. Dalam kes ini, anda seharusnya dapat memilih kedudukan dengan lebih berhati-hati.

Berhubungan seks sambil duduk, wanita di atas, dan gaya anjing adalah beberapa posisi yang boleh anda pilih kerana banyak wanita telah mengakui yang paling berpengaruh pada orgasme mereka.

Seksualiti seseorang adalah perkara yang unik. Apa yang disukai oleh seorang wanita tidak semestinya disukai oleh orang lain. Oleh itu, jangan teragak-agak untuk bertanya atau bercakap dengan pasangan anda tentang apa yang dapat membuatnya merasa klimaks semasa hubungan seksual.

Sekiranya cara untuk mencapai klimaks wanita di atas tidak berfungsi, mungkin anda boleh menjemput pasangan anda untuk berjumpa doktor, kerana wanita yang mengalami kesukaran mengalami orgasme atau terangsang secara seksual mungkin mengalami disfungsi orgasme.