Kenali fungsi kelentit semasa melakukan persetubuhan

Klitoris adalah bahagian organ seks wanita yang sangat sensitif terhadap rangsangan seksual. Bahagian ini boleh menjadi sumber rangsangan seksual yang membolehkan wanita mencapai orgasme semasa melakukan hubungan seks.

Klitoris adalah bahagian organ pembiakan wanita yang terletak di antara labia minora dan ditutup dengan lipatan kulit yang disebut prepuce. Jika dilihat dari luar, kelentit kelihatan sangat kecil dan kelihatan seperti mutiara atau kacang.

Fungsi Klitoris dalam Seks

Klitoris adalah organ seks yang sangat penting. Walaupun kecil, terdapat banyak saraf di hujung klitoris. Bahagian ini bahkan disebut sebagai salah satu bahagian yang paling banyak saraf pada tubuh wanita.

Oleh itu, bahagian ini sangat sensitif terhadap rangsangan seksual, seperti zakar pada badan lelaki.

Klitoris hanya mempunyai satu fungsi, iaitu untuk memberikan kesenangan seksual bagi wanita dan membolehkan mereka mencapai orgasme. Apabila bahagian ini disentuh atau dirangsang, wanita akan merasa santai dan teruja.

Kesan ini akan menjadikan wanita menjadi lebih bersemangat semasa melakukan hubungan seks dan lebih mudah mencapai orgasme.

Pelbagai Cara Merangsang Kelentit

Tidak semua wanita dapat mencapai orgasme dengan mudah, terutamanya jika mereka tidak mendapat cukup rangsangan seksual. Oleh itu, anda boleh mengarahkan pasangan anda untuk melakukan perkara-perkara yang dapat membuat anda lebih bersemangat, misalnya dengan merangsang klitoris.

Berikut adalah beberapa cara untuk merangsang klitoris sehingga anda dapat mencapai orgasme:

1. Lakukan seks oral

Majoriti wanita memerlukan rangsangan klitoris untuk mencapai klimaks atau orgasme. Selain menyentuhnya, minta pasangan anda melakukan seks oral pada klitoris. Ia sangat digemari oleh wanita dan dianggap lebih berkesan untuk mencapai orgasme.

2. Cari kedudukan seks terbaik

Untuk mencapai orgasme, anda dan pasangan boleh mencuba pelbagai posisi seks, seperti: wanita di atas atau sudu. Kedudukan ini dapat membuat klitoris mudah terangsang dan memungkinkan penembusan mendalam.

3. Sentuh bahagian badan sensitif yang lain

Rangsangan seksual tidak dapat dicapai hanya dengan menyentuh atau melakukan seks oral pada klitoris, tetapi juga pada bahagian sensitif yang lain.

Payudara dan tengkuk leher adalah bahagian sensitif wanita lain yang dapat meningkatkan gairah. Untuk merangsangnya, anda boleh meminta pasangan anda mencium tengkuk atau menjilat puting.

4. Lakukan penjarian

Untuk mencapai orgasme, anda juga boleh meminta pasangan anda melakukannya penjarian di faraj dan kelentit. Penjarian Ini dilakukan dengan bermain dan memasukkan jari ke dalam faraj atau menyentuh kelentit dengan lembut.

5. Gunakan mainan seks

Gunakan mainan seks, seperti alat penggetar, dalam sesi seks boleh menjadi pilihan yang menarik. Alat bantu seks ini dapat membuat anda terangsang dan mencapai orgasme secara semula jadi.

Namun, pastikan anda memilih mainan seks selamat dan jangan meminjam atau menggunakan harta benda orang lain agar tidak menimbulkan masalah kesihatan, seperti penyakit kelamin.

Kelentit setiap wanita berbeza. Dengan mengenali anatomi dan cara kerja klitoris, anda dan pasangan akan lebih mudah untuk mencari jalan untuk mencapai kepuasan bersama semasa hubungan seksual.

Namun, seiring bertambahnya usia, ukuran kelentit dapat berubah. Klitoris dapat membesar di bawah pengaruh hormon estrogen dan menyusut selepas menopaus apabila tahap estrogen menurun. Ukuran klitoris juga dapat dipengaruhi oleh faktor genetik, penggunaan kontrasepsi, kehamilan, dan kelahiran anak.

Kepuasan seksual dalam rumah tangga boleh mempengaruhi keakraban dan keharmonian hubungan anda dengan pasangan anda. Jadi, jangan memandang rendah fungsi klitoris semasa hubungan seks.

Sekiranya terdapat masalah dengan klitoris atau anda merasa sukar untuk mencapai orgasme walaupun terdapat pelbagai cara untuk merangsang klitoris, tidak ada salahnya berjumpa doktor.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found